Foto: Elke Teurlinckx

Foto: Elke Teurlinckx

OVER LISA

Ik ben Lisa, 26 jaar oud en wonende in Eindhoven in het prachtige Noord-Brabant (ik ben ook maar import hoor, eigenlijk kom ik uit de buurt van Arnhem). Op mijn achtste werd ik vegetariër en tien jaar later besloot ik vegan te gaan eten en leven. Voor degenen die niet weten wat dat is: als veganist vermijd je alle dierlijke producten. Dat betekent dat je bijvoorbeeld geen vlees, vis, zuivel en eieren eet, maar dat je ook geen leren schoenen draagt én geen cosmetica gebruikt die op dieren zijn getest.

Voor mij zijn heel veel zaken rondom veganisme heel erg vanzelfsprekend. Ik check namelijk al achttien jaar labels van producten omdat ik bepaalde ingrediënten vermijd, ken de allerbeste plantaardige varianten op kaas, vind moeiteloos vegan make-up en weet precies welke snacks en snoepjes helemaal plantaardig zijn. Ook heb ik alle moeilijke ‘ik ben nog maar net vegan’ momenten al een keer meegemaakt. Maar! Dat is niet voor iedereen zo. Ik besloot op mijn andere Instagramkanaal (@taartenvanjansen) een vegan outreach maand te organiseren genaamd de ‘big vegan sister month’. Deze was zo populair, dat daar deze website én een nieuw Instagramkanaal (@bigvegansister) bij kwam. Als naslagwerk en om deze maand permanent voort te zetten, want ik heb zooo veel te vertellen en dat kan niet in 28 dagen.

Naast artikelen over veganisme, zul je hier ook persoonlijke artikelen terugvinden over bijvoorbeeld zelfliefde en body positivity én zo af en toe een hartig recept. Voor alle zoete recepten verwijs ik je heel graag naar mijn andere website: Taarten van Jansen. Op die site leer ik je álles, maar dan ook álles over vegan bakken. En wist je trouwens al dat ik mijn eerste bakboek aan het schrijven ben? Afijn!

Wees welkom in de Big Vegan Sister familie! Heb je vragen of opmerkingen? Dan mag je altijd contact met me opnemen via lisa@bigvegansister.com.

Liefs,
Lisa